Onze Logistiek

Doen wat we zeggen, daar draait het om

De druk op het Europese wegennetwerk neemt snel toe. Dagelijks staan onze medewerkers van de afdeling planning dan ook voor een logistiek puzzel. ‘Doen wat we zeggen’ is voor deze medewerkers de ultieme uitdaging. Natuurlijk staan ze er niet alleen voor. Met ons hightech routesysteem kunnen zij de leveringen van duizenden orders per dag zeer nauwkeurig inplannen. Het systeem houdt rekening met alle bekende vertragingen en omleidingen in binnen- en buitenland.

Op basis van onder andere de actuele filemeldingen worden de routes zo efficiënte mogelijk ingepland. Door het ‘track and trace’ systeem weten we altijd exact waar de bestelling zich in het aflevertraject bevindt. Uiteraard zijn er altijd onvoorziene omstandigheden die onze planning kunnen beïnvloeden maar veel te laat of niet leveren is geen optie. Onze leverbetrouwbaarheid staat voor ons nooit ter discussie. Voor 17:00 uur besteld is de volgende werkdag in huis.

Op industrieterrein Moerdijk is een indrukwekkende bedrijfslocatie ontstaan van waaruit geheel Europa van banden en wielen kan worden voorzien. Naast onze magazijnen beschikken we ook over een eigen containeroverslag met directe toegang tot een havenkade. Van schip tot magazijn is dan nog maar een kleine stap.

Naast de maximale inzet van ons eigen uitgebreide wagenpark (ruim 50 truck-trailer combinaties) hebben we voor onze ‘over-night’ pakketservice (leveringen van kleine aantallen) afspraken gemaakt met Europese transporteurs. Zij leveren in Nederland deze bestellingen binnen 24 uur. Buiten Nederland, afhankelijk van de locatie, leveren zij binnen 24 tot 48 uur).

Speciaal voor spoedleveringen in de regio hebben wij een “Express Service”. Snelle dagleveringen als extra service, buiten de vaste aflevertijden om. Onze lokale partners beschikken over een zeer fijnmazig distributienetwerk in Nederland. Binnen hun eigen regio’s leveren zij meerdere keren per dag de bestellingen uit.

logistiek-intersprint-2
E-commerce Eenvoudig online banden bestellen