Nieuws

Nascar Whelen Euro Series 2019 gaat van start met General Tire

De NASCAR Whelen Euro Series kwam dit weekend in Valencia in actie en ontketende een spannende reeks races.

De eerste plaats in de eerste race van het Elite 1 Championship-seizoen was voor Ander Vilarino, op de voet gevolgd door Stienes Longin als tweede en Alon Day, de kampioen van vorig seizoen, op de derde plaats. Ander maakte er een back-to-back overwinningen van tijdens het weekend door opnieuw op het podium te komen in Race 2 op zondag. Ook Stienes hield zijn plek van race 1, vast door als tweede te eindigen. De derde plek werd in de wacht gesleept door de Nederlander Loris Hezemans, die zo Alon de derde plek ontzegde.

In het Elite 2-kampioenschap was de winnaar van Race 1 Giorgio Maggi, gevolgd door Vittorio Ghirelli en Martin Doubek. Het podium voor Race 2 werd geleid door Nicholas Risitano, met Andre Castro en Vittorio Ghirelli die respectievelijk de trofeeën voor de tweede en derde plaats behaalden.

Vanaf nu tot oktober zullen fans genieten van een van de beroemdste franchises in de sportwereld, omdat NASCAR met 26 races door zeven Europese landen racet.

Een record van 21 nationaliteiten zal worden vertegenwoordigd door 57 chauffeurs, die racen voor de eer in twee divisies en zorgen voor nauwe concurrentie in zowel team- als coureurkampioenschappen.

De Euro NASCAR-serie groeit in een indrukwekkend tempo met nieuwe teams en gerekruteerde chauffeurs die het beste in racetechnologie en -apparatuur eisen. Als officiële partner van de NASCAR Whelen Euro Series zal General Tire samenwerken met alle teams in de serie, om uitstekende prestaties te leveren, ongeacht de omstandigheden – en zo te zorgen voor een opwindend raceseizoen voor de fans.

In de zesjarige deal zal General Tire de teams voorzien van ‘slick’ en ‘wet’ versies van banden die speciaal zijn ontwikkeld in de VS, met de veeleisende NASCAR-race in het achterhoofd.

“NASCAR Whelen Euro Series en General Tire vormen ideale partners, niet in het minst vanwege de rijke Amerikaanse erfenis die we delen”, zegt Guy Frobisher, senior projectmanager bij General Tire in Europa.

Hij voegde eraan toe: “In deze meest veeleisende motorsportarena zijn we in staat om de prestaties van de General Tire banden onder verschillende omstandigheden en condities te demonstreren.

“We voeren één bandenspecificatie uit, op alle vier de hoeken van de auto, op elke auto, op elk circuit. Het gevolg hiervan is dat dezelfde raceband zowel in de hitte van de middag in Spanje, als in een koude ochtendsessie in het VK en overal daar tussenin, moet presteren. In dat opzicht hebben onze veeleisende klanten, of ze nu racen met de NASCAR Whelen Euro Series of op General Tire rijden uit ons assortiment straatbanden, dezelfde hoge verwachtingen van kwaliteit en prestaties in alle mogelijke omstandigheden.

‘Anywhere is possible’ is voor ons niet zomaar een slogan. Wij menen het en we demonstreren het.”

Betrokkenen bij de race serie hebben verklaard verheugd te zijn over de samenwerking en hoe zij hun ambitie ondersteunen om fantastische races te bieden waar fans van kunnen genieten.

NASCAR Whelen Euro Series president / CEO Jerome Galpin, zei: “Een verbintenis van zes jaar is een enorme blijk van vertrouwen tussen ons en General Tire.”

“We delen dezelfde sterke wens om Euro NASCAR verder te ontwikkelen, om nieuwe successen te bereiken en het merk General Tire in heel Europa te promoten. In minder dan 10 jaar is de serie uitgegroeid tot een van de meest aantrekkelijke in Europa met meer dan 30 auto’s op het net, tienduizenden fans op onze evenementen en zeer sterke partnerschappen met toonaangevende bedrijven.

“Dit is weer een enorme stap voorwaarts voor de NASCAR serie en ‘the sky is the limit!”