Nieuws

Merknaam Sentury Landsail naar Sentury: Europese OE ambities

Sentury Tire, fabrikant van Sentury Landsail banden, wil een concurrerend partnerschap en relaties opbouwen & versterken met Europese en wereldwijde fabrikanten van auto’s en bedrijfswagens Sentury Tire is onder de merknaam Sentury OE leverancier van bekende auto fabrikanten.

Het bedrijf heeft ook de ambitie om de Europese OE markt te bedienen. Om de Europese OE ambities te verwezenlijken, werkt Sentury Tire al enkele jaren met verschillende Europese autofabrikanten samen.

Vanuit deze ambities gedreven, zijn er vergevorderde plannen voor het bouwen van de eerste fabriek in Europa, een ultramoderne fabriek in Galicië, Spanje. Daarnaast heeft Sentury Tire een fabriek gepland in Marokko. Beiden fabrieken hebben het doel de markt optimaal te bedienen.

Nieuwe profielen

Begin 2023 heeft Sentury Landsail onder de naam Sentury Qirin 990 EV de eerste Chinese EV band op de Europese markt gebracht. Tevens de eerste band van Sentury Landsail met alléén de merknaam Sentury op de band. Sinds mei dit jaar zijn ook de eerste Sentury Qirin 990 zomerbanden vanuit Moerdijk leverbaar.
Sentury Landsail loopt voorop met de laatste technische ontwikkelingen én werkt altijd hard om de kwaliteit van hun producten op alle vlakken te verbeteren. Daarom verplaatst Sentury Tire op dit moment de productie van Sentury Landsail banden van China naar de ultramoderne Industry 4.0 fabriek in Thailand. Veel bestaande profielen uit de LS-serie lopen gedurende 2023 uit en worden vervangen worden door profielen uit de Sentury Qirin serie.

In de overgangsfase blijft bij enkele maten en productgroepen de naam Landsail op de band staan.

INTER-SPRINT Banden BV is exclusief Sentury Landsail distribiteur in de EU.