Nieuws

EV-markt groeit gestaag; E-tyres worden steeds belangrijker

Duits EV-productierecord: elke vijfde auto die in Duitsland wordt geproduceerd is een EV!

Duitsland is de motor van de Europese auto-industrie en produceert één op de drie auto’s in de regio, oftewel twee keer zoveel als de op één na grootste markt, Spanje. Uit de laatste VDA-gegevens en onderzoek van Schmidt Automotive blijkt dat voor het eerst een vijfde van de in Duitsland geproduceerde auto’s is uitgerust met een stekker.

In maart waren 74.000 van de 373.900 geproduceerde personenauto’s xEV’s, d.w.z. dat zij met een externe kabel konden worden opgeladen.

Het aandeel gecombineerde BEV’s (batterij-elektrische voertuigen) en PHEV’s (plug-in hybride voertuigen) bleef voor de vijfde maand op rij in een mix van de totale productie tussen 15-20 procent, terwijl in maart zelf de hoogste xEV-volumes ooit werden opgetekend.

Het gecombineerde totaal voor het eerste kwartaal (176.600) lag lager dan in het laatste kwartaal van vorig jaar (181.400), onder meer als gevolg van seizoensgebonden effecten in verband met de stilleggingsperiode tijdens de kerstvakantie.

In een doorsnee jaar verlaten tussen 5 en 6 miljoen personenauto’s de Duitse productiefaciliteiten.

Nu de volumes van Tesla naar verwachting tegen het einde van het jaar aan de vergelijking zullen worden toegevoegd en Volkswagen de productie in zijn volledig elektrische multimerkenfabriek in Zwicaku naarmate het jaar vordert opvoert, wordt verwacht dat het volume voor 2021 net geen 1 miljoen eenheden zal halen.

Vorig jaar werden volgens VDA-gegevens 428.000 xEV’s geproduceerd in Duitsland.

Naast Tesla’s vertraagde productieverhoging wordt verwacht dat binnenlandse fabrikanten hun productie van zowel PHEV’s als BEV’s zullen opvoeren om te voldoen aan de gemiddelde CO2-emissienormen voor de EU-vloot.

Bovenstaande cijfers, alsmede de verkoopaantallen van elektrische voertuigen in onze regio, geven een duidelijk en krachtig signaal dat de markt voor E-Tyres, banden speciaal ontwikkeld voor elektrische auto’s, ook een gestage groei doormaakt. En dus een steeds belangrijker plaats in het assortiment zullen gaan innemen.

(bron: Schmidt Automotive)